Tussenstekkers met schakelaar

Elektrisch sluipverbruik is een probleem dat consumenten in Nederland jaarlijks vele miljoenen euro’s kost. En dat is onnodig. Maar wat is sluipverbruik? Sluipverbruik is elektrisch verbruik van apparaten die in de stand-by stand staan. Ongemerkt hebben alle consumenten apparaten in huis die - zonder dat ze dit weten - geen echte uitschakelaar meer hebben. Hierdoor verbruiken ze altijd een beetje elektriciteit. Dit heet sluipverbruik. Een goed voorbeeld is een televisie die in stand-by staat zodat je hem met de afstandsbediening vanaf de bank kunt aan zetten. Maar ook een computer heeft een slaapstand of stand-by stand waarbij nog steeds elektriciteit verbruikt wordt. Je kunt dit sluipverbruik voorkomen door een tussenstekker met schakelaar te kopen en hiermee het apparaat helemaal uit te schakelen.

Voorkom sluipverbruik door een tussenstekker met schakelaar

Sluipverbruik kost jou als consument vele euro’s per jaar, helemaal als je het sluipverbruik van alle apparaten in huis bij elkaar optelt. En dat is jammer, niet alleen van de verspilde elektriciteit maar ook van het geld en de extra milieu belasting die dit oplevert. Is dit sluipverbruik niet te voorkomen? Om die vraag te beantwoorden moet we eerst kijken wat sluipverbruik is. Sluipverbruik ontstaat door apparaten die in stand-by staan. Deze apparaten staan dus niet echt helemaal uit, maar een deel van het apparaat is nog steeds ingeschakeld en verbruikt daardoor elektriciteit. Voorbeelden zijn een TV in stand-by stand, die je eenvoudig met je afstandsbediening aan kunt zetten en een PC met randapparatuur die je met een druk op een toetsenbordknop uit stand-by kunt halen. Dit is reuze gemakkelijk als je een apparaat even niet gebruikt en later weer verder wilt gaan met kijken of werken. Het stand-by vermogen van een apparaat is laag en voor een korte periode zal je er niet veel van merken. Maar als je je TV of PC elke nacht in stand-by laat staan, dan loopt het totaal aan sluipverbruik door het jaar steeds verder op. Ieder huishouden of werksituatie heeft wel enkele van deze sluipverbruikers in huis.

Tussenstekker met schakelaar: zo gebruik je hem

Om sluipverbruik te voorkomen kun je de stekker van een apparaat uit het stopcontact trekken. Wil je het apparaat weer inschakelen, dan moet je de stekker er weer in steken. Je brengt het sluipverbruik hiermee helemaal terug naar nul, zo bespaar je per jaar vele euro’s en natuurlijk ook het milieu. Maar helaas is dit niet een handige manier om elke dag sluipverbruik te voorkomen. Het is veel handiger om een apparaat uit te schakelen met tussenstekker met schakelaar. Hoe doe je dat? Haal de stekker van het apparaat dat je helemaal wilt uitschakelen uit het stopcontact. Steek de tussenstekker met schakelaar in het stopcontact. Steek daarna de stekker van het apparaat in het stopcontact van de tussenstekker met schakelaar. Met de schakelaar op de tussenstekker kun je het aangesloten apparaat aan- en helemaal uitschakelen. Hierbij is uit ook echt uit. Er wordt geen energie meer verbruikt. Het sluipverbruik is helemaal geëlimineerd. Wil je het aangesloten apparaat weer inschakelen dan zet je de schakelaar op de tussenstekker met schakelaar weer aan. Een indicatielampje op de tussenstekker met schakelaar laat zien of deze aan- of uitgeschakeld is. Wil je meerdere apparaten gelijktijdig aansluiten, kies dan een tussenstekker met schakelaar met meerdere stopcontacten. Op die wijze kun je altijd besluiten om er ook later nog meer apparaten aan te hangen.

Tussenstekker met schakelaar kopen

Als je een tussenstekker met schakelaar gaat kopen, is het handig om op enkele opties te letten. Het aantal aansluitingen bijvoorbeeld. Soms heb je aan één aansluiting voldoende. Maar wil je meer apparaten in een keer aan en uit kunnen schakelen, dan is het handig om een tussenstekker met schakelaar met meerdere aansluitingen te kiezen. We hebben verschillende soorten tussenstekker met schakelaar in ons assortiment. Bijvoorbeeld met één randaarde stopcontact, met twee randaarde stopcontacten en met één randaarde stopcontact en twee eurostekker stopcontacten geschikt voor de platte eurostekker. Verder is een losse (voet) schakelaar bijzonder handig als het stopcontact op een slecht bereikbare plaats zit. Je kunt dan de tussenstekker in het slecht bereikbare stopcontact steken en de losse (voet) schakelaar op een goed bereikbare plaats neerleggen. Bijvoorbeeld naast de TV of naast de PC. Je kunt er ook voor kiezen om de schakelaar op de grond te leggen. De schakelaar is eenvoudig met de hand of voet te bedienen. Deze tussenstekker met losse schakelaar is dus ook ideaal om een staande schermlamp van een voetschakelaar te voorzien. De (voet)schakelaar is met een kabel van ca 1,5 meter met de tussenstekker met schakelaar verbonden, voor de meest voorkomende situaties is dat ruim voldoende.

Extra veiligheidsopties

Heb je kinderen, dan is het bijzonder belangrijk om goed op hun veiligheid te letten. Speciaal voor deze situaties leveren wij de tussenstekker met schakelaar met kinderbeveiliging. De kinderbeveiliging is te herkennen aan de twee groene punten in de stekkerbussen van de tussenstekker met schakelaar. Een kinderbeveiliging voorkomt dat kinderen scherpe of kleine objecten in de stekkerbussen kunnen steken. De stekkerbussen zijn door een mechaniek afgesloten, waardoor het onmogelijk is om een (scherp) object in een van beide bussen te steken. Wordt er een stekker in het stopcontact van de tussenstekker met schakelaar gestoken, dan wordt er gelijktijdig op het mechaniek van beide bussen gedrukt waardoor het mechaniek wordt ontsloten en de pennen van de stekker worden toegelaten. Heb je kinderen, let dan op de groene indicatie in de stekkerbussen. Deze geeft aan dat je een stopcontact met kinderbeveiliging koopt. Let bij het kopen van een tussenstekker met schakelaar op dat het apparaat dat je aansluit het maximale toegestane vermogen niet overschrijdt. Sluit je meerdere apparaten op een tussenstekker met schakelaar aan, tel dan het vermogen van alle apparaten bij elkaar op. Een tussenstekker met schakelaar wordt ook wel stopcontact splitter met schakelaar genoemd.

Vragen en advies

Heb je vragen over een stekkerdoos met schakelaar, heb je vragen over welke van onze standby killers te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Alles overzichtelijk en duidelijke informatie. Snelle levering." 9,2
Perfect "Duidelijke website, snelle levering, niet te duur, en topservice." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links