Stekkerdozen met schakelaar

Een stekkerdoos met schakelaar is een handige en eenvoudige manier om ongemerkt sluipverbruik effectief tegen te gaan. Sluipverbruik kost langzaam maar zeker veel geld, houd deze euro’s in je zak door een stekkerdoos met schakelaar te kopen en hier apparaten op aan te sluiten die zelf geen aan-en-uitschakelaar hebben. Je spaart op deze manier niet alleen geld, maar ook elektriciteit en daarmee het milieu. Apparaten die meestal alleen maar een stand-by stand hebben en vaak geen echte aan-en-uitschakelaar meer, zijn bijvoorbeeld televisie, PC, vaatwasser en wasmachine. Als je dit soort apparaten van een stekkerdoos met schakelaar voorziet en ze na elk gebruik consequent via de schakelaar op de stekkerdoos uitschakelt, heb je de aanschafprijs van de stekkerdoos met schakelaar er zo uit.

Wat doet een stekkerdoos met schakelaar tegen sluipverbruik?

Sluipverbruik kost consumenten zoals jou vele euro’s per jaar. Jaarlijks loopt dat in Nederland op tot miljoenen euro’s elektriciteitsverbruik aan sluipverbruik. Wat is sluipverbruik nu precies? Sluipverbruik is het elektriciteitsverbruik van apparaten die schijnbaar uitstaan, maar toch elektriciteit verbruiken. Denk hierbij aan je PC inclusief randapparatuur en aan de TV die in stand-by stand staat. Dit is voor jou als gebruiker reuze makkelijk, want je hoeft alleen maar op een toets van het toetsenbord of op de afstandsbediening te drukken om je TV of PC vanuit stand-by modus weer aan te zetten. Het nadeel van deze stand-by stand is dat een apparaat nooit helemaal uit staat. Een deel van het apparaat moet altijd ingeschakeld blijven om naar de afstandsbediening of het toetsenbord te “luisteren”. Je kunt dit sluipverbruik tegengaan door een stekkerdoos met schakelaar te gebruiken om een apparaat helemaal uit te schakelen. Omdat sluipverbruik per apparaat klein is, is het voor een korte periode geen probleem om een apparaat in stand-by te laten staan. Over een langere tijd loopt het totale verbruik aan energie wel flink op. Zeker als je het totale sluipverbruik van alle apparaten in huis bij elkaar optelt.

Standby killer stekkerdoos met schakelaar

Wil je milieubewust leven en er ook nog geld aan overhouden, dan is het een goed idee om stand-by of sluipverbruik zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat veel apparaten zoals TV, PC en vaatwasser alleen maar een stand-by en geen echte “uit” stand meer hebben, moet je de stekker van het apparaat uit het stopcontact trekken om het verbruik helemaal naar nul terug te brengen. Dat is natuurlijk onhandig, want je moet voor ieder gebruik de stekker weer in het stopcontact steken. Het helemaal uitschakelen van een apparaat kan veel handiger door het gebruik van een stekkerdoos met schakelaar. Steek de stekker van het apparaat of, zoals bij een PC, meerdere apparaten zoals monitor, scanner, printer en boxen, in de stekkerdoos met schakelaar. Steek de stekker van het snoer van de stekkerdoos met schakelaar in het stopcontact. Met de schakelaar op de stekkerdoos kun je alle verbruikers die je op de stekkerdoos hebt aangesloten in een keer aan- en uitzetten. Hierbij is uit ook echt uit. Er vindt geen sluipverbruik meer plaats. Wil je het apparaat of apparaten weer gebruiken, dan kun je deze weer inschakelen door de schakelaar op de stekkerdoos met schakelaar weer aan te zetten.

Stekkerdoos met schakelaar kopen

Let bij het kopen van een stekkerdoos met aan-uit schakelaar op de volgende opties. Het aantal stopcontacten dat je nodig hebt hangt af van het aantal apparaten dat je wilt aansluiten. Wij leveren een stekkerdoos met schakelaar vanaf drie stopcontacten tot wel tien stopcontacten. De eenvoudige modellen hebben één schakelaar waarmee alle stopcontacten gelijktijdig aan en uit geschakeld worden. Wil je de aangesloten apparaten apart kunnen schakelen koop dan een stekkerdoos met meerdere schakelaars. We verkopen stekkerdozen waarbij de stopcontacten in twee of meer groepen zijn onderverdeeld, waarbij elke groep zijn eigen schakelaar heeft. We verkopen stekkerdoos met schakelaar die tot wel vijf aparte schakelaars hebben. Wil je de stekkerdoos met schakelaar netjes wegwerken, kies dan een model met een aparte (voet)schakelaar. Deze modellen hebben een schakelaar die door middel van een apart snoer op de stekkerdoos met schakelaar is aangesloten. Je kunt deze schakelaar op tafel naast je PC neerleggen of op de grond als voetschakelaar gebruiken om je apparatuur of lampen eenvoudig aan en uit te kunnen schakelen. Stekkerdozen zijn ook te koop met één of meer aansluitingen die permanent van spanning voorzien zijn.

Extra opties

In een huishouden met kinderen is een stekkerdoos met kinderbeveiliging een belangrijke optie. Een kinderbeveiliging voorkomt dat kinderen puntige voorwerpen in de aansluitbussen van een stekkerdoos kunnen steken. De stopcontactbussen zijn door een mechanisme afgesloten dat dit voorkomt. Wordt er een stekker in de stekkerdoos met schakelaar gestoken waardoor gelijktijdig in elke bus een pen van de stekker wordt gedrukt, dan wordt de beveiliging ontgrendeld en kan de stekker in de stekkerdoos met schakelaar worden gestoken. De stopcontacten op een stekkerdoos met schakelaar zitten onder een hoek van 45 of 90 graden in de stekkerdoos. Hierdoor kan in elk stopcontact een haakse stekker worden geplaatst zonder dat de stekkers elkaar in de weg zitten. Voor de platte eurostekker is er een stekkerdoos met schakelaar die voorzien is van platte, ruimtebesparende stopcontacten. Er is ook een combinatie mogelijk van stopcontacten met randaarde en stopcontacten voor de platte euro stekker. Let bij het gebruik van een stekkerdoos met schakelaar op het maximaal belastbare vermogen. Tel de som van de vermogens van alle apparaten die je wilt aansluiten bij elkaar op. De som van dit vermogen mag het maximaal belastbare vermogen van de stekkerdoos met schakelaar niet overschrijden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een stekkerdoos met schakelaar, heb je vragen over welke van onze stekkerdozen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Alles overzichtelijk en duidelijke informatie. Snelle levering." 9,2
Perfect "Duidelijke website, snelle levering, niet te duur, en topservice." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links